FINCSI KIPRÓBÁLT SÜTIRECEPTEK:)
Citromszelet
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg zsír (vagy 6 dkg
margarin), 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 0,5 dkg
szalakálé.
Mindezt tejjel összegyúrni olyan keménnyé, mint a bejgli tésztát. Majd
3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra. Világosra sütjük
sütőlemezen (vagy a tepsi alján). Az utolsó lapot meghintjük
porcukorral.
Krémje: 5 dl tejhez 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor. Simára keverni
és sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra
keverünk, és a kihűlt péphez hozzákeverjük. 1 db citrom héjával és
levével ízesítjük. Ehhez még + 0,5 liter tejjel 1 csomag vaníliás
pudingot hozzáfőzünk. (Ha megkentem a lapokat, én teszek a tetejére 1
tepsit + 1-2 kg súlyt , és másnap szelhető!)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
PILÓTAKEKSZ!
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 25 dkg porcukor, 2 egész tojás, 1 csomag sütőpor.
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható
legyen. A kész tésztát kettéosztjuk és az egyik felébe kakaót szórunk,
így barna tésztát kapunk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk és 4 cm-es kis
pogácsákat szaggatunk belőle. Lassú tűzön megsütjük, majd az alábbi
krémmel összeragasztunk egy sárga és egy barna lapot.
Krém: 20 dkg kristálycukrot, 2 egész tojást, 3 púpozott evőkanál
lisztet, 1 evőkanál kakaót 3 dl tejjel jól kikeverünk és lassú tűzön
sűrű masszát főzünk. A tűzről levéve 25 dkg margarint beledarabolunk.
Ha elolvad a margarin és elkezd kocsonyásodni, akkor habverővel habosra
kikeverjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a két lap közé kenjük a krémet.
Tálba rakva egy éjszakára lefóliázzuk, hogy megpuhuljon.
ha ügyes vagy 50-db kesz a végeredmény
50-fehér korong
50-parna
-----------------------------------------------------------------------------------------------
somlói, ahogy én csinálom:
A tészta:
1 bögre cukor
3 egész tojás
ezeket jól összekeverjük
fél-fél bögre olaj-tej, fél sütőpor, ezt is hozzékeverem
2 bögre liszt.Ezeket ha mind összevannak keverve akkor kivajazott ,kilisztezett jó nagy tepsibe beleönteni.
180C-on kb. 25 perc alatt készre sütöm
Ez egy nagyon egyszerű alaptészta.
A kész tésztát felkockázom, kistálakba teszem, jó alaposan meglocsolom
romos tejjel, előzőleg ebben áztatom a mazsolás is. Némi daráltdió is
mehet rá és a puding.
Csak a rum adagolásával kell finoman bánni :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lángos.mi ezt nagyon szeretjük:-)
1kg liszt,2 tojás,5dkg élesztő,kicsi só,6dl tej.
ezeket összegyúrom(dagasztom),hagyom kelni.amikor szép nagyra kelt,a kezemet beolajozom,és szakitok a tésztából,kihúzgálom kerekre,és forró olajban sütöm.tetejére tejfölt,sajtot szórok.isteni finom.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
kókuszos csodakocka.
Hozzávalók:
200 g liszt, 200 g cukor, 200 g kókuszreszelék, 2 tojás, 2 pohár tejföl, 1 sütőpor, 1 vanília cukor
A hozzávalókat tálban fakanállal összekeverjük, kivajazott tepsibe
öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Piskótaszerű tésztát
kapunk.
Ha megsült, a tetejére egy 100 g -os tortabevonót olvasztunk, és szép egyenletesen elkenünk.
Amikor kihűlt, meleg vízbe mártogatott késsel kockákra vágjuk. Rendkívül finom, gyorsan elkészül.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5 perces meggyes pite.(nagyon dicsérik)
Hozzávalók:
2 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1cs. sütőpor, 20 dkg porcukor, 1cs. vaníliás cukor, 10 dkg margarin, csipet só, 40 dkg meggy
Elkészítés:
A tojásokat a margarinnal, a liszttel, sütőporral, vaníliás cukorral,
csipet sóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és jól összedolgozzuk.
Lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk kimagozott
meggyel, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Őzgerinc féle(nagyon fincsi)
Hozzávalók: 2 egész tojás, 25 dkg margarin, 3 evőkanál kakaópor, 25 dkg
porcukor, 30 dkg darált keksz, 10 dkg dió durvára vagdalva, 10 dkg
zselés cukorka.
A tojást, a margarint, a porcukrot és a kakaót gőz fölött jól
kikeverjük, hozzáadjuk a kekszet, a diót, és a zselés cukrot. Őzgerinc
formába alufóliát teszünk, bele a masszát és pár órára hűtőbe rakjuk.
Végül a fóliát eltávolítva szeleteljük.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------